Ekonomi

Bitcoin Artışı Madencilik Gelirlerini Rekor Seviyeye Taşıdı

Bitcoin son dönemlerin en önemli sıçramalarından birisine sahne oluyor. 11 Mart’ta madencilik gelirleri 78,89 milyon dolara ulaştı.

Bitcoin değerinin düşmesi ciddi yatırımlar ile madencilik yapan şirketler için ciddi zararların yaşanmasına yol açıyor. Ancak tam ters senaryoda ise gelirler rekor seviyeleri zorluyor. 2024’ün ilk çeyreği itibariyle benzer bir tablo hakim. Bitcoin’in 72 bin dolara yükselmesinin ardından madenci gelirleri rekor seviyelere ulaşmaya başladı. 23 Ocak itibariyle artışa geçen Bitcoin, madencilik sektöründeki gelirlerin de paralel bir şekilde artmasını sağladı. Mart ayının ilk haftası itibariyle uzun zamandan beri en yüksek seviyelere ulaşan sektörde yüzler tam anlamıyor gülüyor.

Bitcoin Madencilik Gelirleri Yüzleri Güldürüyor

Blockchain.com verilerine göre 11 Mart’ta madencilik sektöründe ilk kez 78,89 milyon dolarlık bir gelir elde edildi. Bir önceki rekor 2021 yılının Ekim ayında kaydedilirken madencilik gelirleri 74.4 milyon dolar olmuştu. 2024 Mart itibariyle bu rekor kırıldı. Bu da madencilik sektörünün tüm zamanların en parlak dönemlerinden birisini yaşadığını ortaya koydu. Madencilik yapan kullanıcı ve işletmeler, işlem ücretlerine ek olarak oluşturulan her başarılı blok için 6.25 BTC alıyor ve bu ağdaki kullanıcılara paylaştırılıyor. Son yıllardaki artış sektörde ciddi bir toparlanma yaşanmasını sağladı. Sektördeki gelir durumu şöyle;

Bitcoin Artışı Madenci Gelirlerini Rekor Seviyelere Taşıdı

Bitcoin hash oranında ise en yüksek seviye 2 Şubat’ta elde edildi ve 676 exahash’a ulaşıldı. Tüm bunlar Bitcoin ağındaki işlem hacminde de artış sağladı ve bu artış en yüksek seviyelere ulaşılmasını sağladı. Üstelik bu yüksek gelirlere ek olarak son raporlara göre sektörün önde gelen şirketleri Şubat ayında 1 milyar doları aşan madencilik teçhizatı siparişi verdi. Bu da sektörün gidişatına ve beklentilerine yönelik önemli bir veri sunuyor.

dortyolajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu